מדיניות חוץ עסקית
בתקופה בה מדיניות החוץ של ישראל נמצאת בשפל, בעיקר במדינות העולם המתפתחות, אנו רואים ניצוץ תקווה דרך יחסי המסחר הענפים, ובנוסף ישראל מתכוננת לאתגרים עסקיים נוספים ופרויקטים חדשים במהלך שנת 2017
מראשית ימיה, ניהלה מדינת ישראל יחסי חוץ עם מדינות אמריקה הלטינית, ניתן להמחיש זאת על-ידי כך ש-13 מתוך 33 מדינות שהצביעו באו»ם בעד ישראל, היו מדינות מדרום אמריקה.
למרות זאת, לארוך ההיסטוריה היחסים הדיפלומטיים של ישראל עם מדינות אלו ידעו עליות ומורדות. כדוגמה לכך, נוכל לראות כיצד במהלך המלחמה הקרה, הקומוניזם השפיע על מדיניות החוץ של קובה וניקרגואה, השפעה שלילית מבחינת ישראל. בנוסף לכך, הלחץ שמקורו בחרם הנפט ב-1973 הקשה אף הוא על היחסים עם מדינת ישראל.
ההשפעה השלילית שהייתה בעבר מטעם הקומונזים ובהווה מצד אירן, גרמה בהכרח לסבל רב במדינות דרום אמריקה. הדיקטטורות באמריקה הלטינית יצרו בנוסף חברה אנטי-אימפריאליסטית המאשימה את מדיניות החוץ של ארצות הברית ובעלות בריתה. בד-בבד, השפעה זו גרמה להתעוררות האידיאולוגיה השמאלנית-סוציאליסטית בה משתמשת כיום אירן בטענה שהם חלק מאותו מאבק כנגד ארה»ב, אותה אידיאולוגיה המשפיעה באמצעי התקשורת ועל עמדות פוליטיות בכדי לפגוע בפניה של מדינת ישראל.
בתוך מציאות זאת, יש נקודה מרכזית אותה ניתן לציין לטובה וזאת כיצד קשרי מסחר ערים הביאו לכך שלא מעט מדינות באמריקה הלטינית שינו את יחסם לישראל. יחסי המסחר הנוכחיים עם מדינות דרום אמריקה, הינם תוצאה של עבודה רבה מטעם לשכת המסחר ישראל-אמריקה הלטינית.
התרבות העסקית של ישראל הצליחה לפתח נתיב נוסף לקשר המסחרי בין שתי היבשות. שחשוב לציין כי ניתן לראות את קשרי המסחר הללו כמסגרת נוספת לקידום מדיניות חוץ של ישראל באזור. התפתחות הטכנולוגיה בענפים כמו ביטחון ואנרגיה ירוקה, הם הענפים שמשכו מספר לא מבוטל של משקיעים ממדינות קטנות כגון פרו ואקוודור לפתח תוכניות יחד עם חברות חדשות בישראל שקמו על-ידי יזמים דרום אמריקנים, דבר זה יצר הזדמנות למספר יזמים צעירים דוברי ספרדית להשתלב במסגרת עסקית גם בארץ ובחו»ל.
עניין רב
לשכת המסחר ישראל אמל»ט, עם היסטוריה של מעל 50 שנים, הצליחה לקחת חלק בפרויקטים שנחלו הצלחה לא מבוטלת בקידום מספר חברות ישראליות בדרום אמריקה, דבר זה התבטא בהכרח גם בשיפור היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לאותן מדינות.
כיום ישנן חברות ישראליות המביעות עניין רב בשיווק המוצרים שלהם לאמריקה הלטינית. פאן שיווקי זה הוצג באירוע הגאלה השנתי שנערך בישראל לשכת המסחר באמריקה הלטינית שבה חברים גורמי מסחר מרכזיים של הקהילה, כיום ישנן חברות ישראליות המביעות עניין רב בסחר במוצריהן באמריקה הלטינית. עניין זה התבטא ביתר שאת באירוע הגאלה השנתי שנערך על-ידי לשכת המסחר ישראל אמל»ט בו מכובדי הקהילה, אנשי עסקים, שגרירים ופוליטיקאים כמו השר צחי הנגבי, השתתפו על-מנת לחזק את קשרי המסחר.
בתקופה בה מדיניות החוץ של ישראל נמצאת בשפל, בעיקר במדינות העולם המתפתחות, אנו רואים ניצוץ תקווה דרך יחסי המסחר הענפים, ובנוסף ישראל מתכוננת לאתגרים עסקיים נוספים ופרויקטים חדשים במהלך שנת 2017.
יו»ר לשכת המסחר ישראל אמל»ט מר. רוברטו ספינדל אמר: «צפויה לנו שנה רוויה בפרויקטים רבים ופעילויות לאין ערוך. בנוסף לרצוננו לחזק את קשרי המסחר עם המדינות הלטיניות, המטרה תהיה לגרום להכיר יותר לעומק את התרבות העסקית שלנו דבר שיקל על ישראל לעבוד עם אמריקה הלטינית. דבר זה יתבצע בשילוב סדנאות בתחומים שונים שלהם פוטנציאל עסקי, כגון אבטחה, חקלאות וכו’.
כפי שכבר ציינתי, התפתחות עסקית בין שתי היבשות לא רק תקדם את החברות הישראליות באמל»ט, אלא אף תגביר את התעניינות בקרב מדינות דרום אמריקה לגבי ישראל. בד-בבד, יזמים צעירים כבר החלו בהקמת חברות וארגונים אשר מטרתם היא קירוב 2 התרבויות, ועם זאת שיפרו את פניה של ישראל במדינות אשר קודם לכן לא היו מודעים לצדדים החיוביים של מדינת ישראל. המטרה כיום היא לא רק המסוגלות לספק שירות לחברות שכבר מצליחות שם, אלא לפתוח דלתות לחברות חדשות הרוצות להתפתח ולצמוח באזור.
תאריך: 03/05/2017