תכנית יסוד- כשהבסיס מתחבר מחדש
»תכנית יסוד היא תכנית הכשרה ייעודית המקנה לצעירות וצעירים מכל מגזרי החברה כלים לעשייה במרחב הציבורי-חברתי ובמוקדי השפעה, דרך השתלבות בתפקידים משמעותיים בשירות הציבורי ובחברה האזרחית.»-זוהי ההגדרה של התכנית, אך בשבילי היא הרבה מעבר.
תכנית זו הוקמה בזכות מרכז מעשה, קרן רש»י, אגף עתודות לישראל במשרד ראש הממשלה, רשות הצעירים במשרד לשוויון חברתי, קרן גנדיר, מרכז שז»ר- גופים אלו תרמו מכספם ומזמנם לטובת דור העתיד של משרתי הציבור.
כחלק מתכנית ההכשרה עברתי סמינרים, ימי מיקוד, חניכה אישית והמון הרצאות שקשורות לסוגיות שונות בחברה הישראלית. אך הדבר ממנו למדתי הכי הרבה היה מהאנשים שסובבו אותי במשך השלושה חודשים. כך מתבטא היופי שביסוד – כל הערכים המדוברים על הדמוקרטיה, הגיוון, חיבור המרכז לפריפריה, אחדות- מתבטאים הן בסוג המרצים והן במשתתפים, זהו פועל יוצא של כל אשר מדובר עליו בתכנית.
החלק החשוב ביותר עבורי הוא הגיוון של המשתתפים; גיוון דמוגרפי, תרבותי, עדתי, דתי, מגדרי, כלכלי וחברתי. בזכות יסוד הכרתי אנשים מאוכלוסיות שונות וערים שונים שכנראה לא הייתי פוגשת באף מסגרת אחרת. נגלו לפני נרטיבים אשר מעלים בי תהיות רבות אך גם עוזרים לי להבין יותר את שני הצדדים.
בעזרת אותו גיוון נפתחו עיניי- התחלתי להסתכל על החברה הישראלית והסוגיות השונות בה בצורה אחרת, פתוחה יותר, מקבלת יותר ומכילה יותר. התחלתי לחשוב בעצמי על המושג שנקרא הטוב המשותף, לא רק הטוב שלי אלא של כולנו- כחברה מלאה ומגוונת.
הפרויקט של תכנית יסוד הוא פרויקט חיוני. חיוני לחברה הישראלית- כמרפה פצעים. התכנית חודרת אל תוך הנשמה והחברה הישראלית, בוררת, מעלה תהיות, מעניינת ומסקרת. זוהי תכנית פרקטית, שלא רק מייצרת דיאלוג רב תרבותי אלא גם משלבת את התפיסה האידיאולוגית במגזר הציבורי- במערכות השלטון הן במקומי והן בארצי, במנהל הציבורי ובעמותות.
לדעתי, התכנית היא המפתח להחלמה של החברה הישראלית.
פלורינה ילין בת 22 מעכו
מנהלת קשרי קהילה של צעירי ישראל ביתנו
עמיתה בתכנית יסוד ובפורום הצעירים של ישראל, בוגרת פוליטיקאיות צעירות