Marcha de BDS

סדר היום של ה-BDS בצ’ילה

דוח ממשלתי אשר עקב אחרי הפעילות האנטישמית באינטרנט, מגלה לנו את שיטת הפעולה של גופים אנטישמיים באמצעי התקשורת השונים על-מנת לייצר שנאה ואנטישמיות בחברה הצ’יליאנית

ארגון ה-BDS מוכר ברחבי העולם מפעילותו האגרסיבית נגד ישראל והכפשת שמה באזורים רבים בעולם. כעת, לאחר תקופה ארוכה של ניסיונות, נראה שהארגון מצליח להרים את ראשו גם במדינות דרום אמריקה. זהו משהו שהרבה אנליסטים מהתחום לא העריכו נכון מלכתחילה למרות שהיו גם כאלה שניסו להתריע על סכנת צמיחת הארגון באזור.

למרבה הצער האנטישמיות בצ’ילה מתגברת לאחרונה כתוצאה מהעיתונות העוינת ומהקהילה הפלשתינית הצומחת עם השנים במדינה. כמו-כן, ארגון ה-BDS שהיה פעיל בעיקר באירופה ובארה»ב עד עכשיו, מתחיל לתפוס תאוצה באמריקה הלטינית. הארגון הצליח אף לבצע שיתוף פעולה עם פוליטיקאים ופקידים חשובים בממשלה.

דוח ממשלתי אשר עקב אחרי הפעילות האנטישמית באינטרנט, מגלה לנו את שיטת הפעולה של גופים אנטישמיים באמצעי התקשורת השונים על-מנת לייצר שנאה ואנטישמיות בחברה הצ’יליאנית. על-פי הדוח ניתן לראות את הקמפיינים האנטישמיים שנוהלו על-ידי הרשתות החברתיות בחודשים מאי, יוני ויולי של שנת 2018. כאן אנו יכולים להבחין בפוסטים פוליטיים שונים, קמפיינים, אירועים, חדשות ופרסומים הכוללים אלמנטים אנטישמיים.

עד עכשיו ארגון ה-BDS הצליח בעזרת לחץ ואיומים לבטל מספר טיסות של אמנים לטיניים לישראל ואף שכנע אחרים להאמין שמדינת ישראל מבצעת פשעי מלחמה ולהצטרף לחרם.
במשך שנים רבות מתקיימת בממשלת צ’ילה שדולה פרלמנטרית בראשות הקהילה הפלשתינית במדינה שהצליחה להגיע לגופים ציבוריים אחרים בתוך האוניברסיטאות והעיריות ואפילו לפוליטיקאים שאמצו את הסוגיה הפלשתינית והפכו אותה לחלק מסדר היום שלהם, אחד מהם אף קעקע על עצמו את המשפת «ויוה פלשתינה» (תחי פלשתין).

הדוגמה הטובה ביותר לפעילות ה-BDS הינה העיר הדרומית ואלדיביה אשר בהשפעת ה-BDS הגדירה את עצמה כ»אזור פטור מאפרטהייד» כהפגנת תמיכתה ברשות הפלשתינית. יוזם פעילות זו הוא ראש העיר עומר סאבאט ממוצא פלשתיני ופעיל בקהילת הפלשתינים החיים בצ’ילה. בנוסף, בחר ראש העיר לבצע שורה של פעילויות שישפיעו בעתיד על התפקוד המסחרי של חברות ישראליות בעיר, דבר שמשמעותו היא בעצם צו לדחיית כל חברה שיש לה קשר עסקי לישראל או לפסול כל חברה ישראלית שתרצה להקים עסקים בעיר. פעולה אחרונה זו עלולה להשפיע על חברות ישראליות שכבר עובדות בצ’ילה.

זוהי רק ההתחלה של משהו שניתן היה למנוע אם היינו מתייחסים ברצינות לאיום הזה מלכתחילה.

לנוכח המאורעות האחרונים הציג ארגון «קהילה צ’יליאנית בישראל» בפני מבקר המדינה בממשלת צ’ילה תלונה נגד גישתו הרעה של ראש העיר עומר סאבאט וביקש את ביטולו המידי של הצו.

לצ’ילה ולישראל יש היסטוריה ארוכה המבוססת על יחסים טובים מאוד, עלינו לזכור שצ’ילה הייתה אחת המדינות שהכירו בישראל ב-1949 ותמכו בהצטרפותה לאו»ם. יחסו של ראש העיר עומר סאבאט לא יהיה מה שיקלקל אותם והוא גם לא מייצג את דעתו האמתית של העם הצ’יליאני שכבר החל מאבק בעוול זה.