ארגנטינה – ישראל: יצוא הבשר הוכפל והחלופה אוחדה במדע וטכנולוגיה

por | Ene 12, 2021 | פוליטיקה | 0 Comentarios

מאת: סרג’יו הוריבארי שגריר ארגנטינה בישראל

אנו סוגרים שנה לא שגרתית בה  נפגע מאוד סחר החוץ שהינו  ציר הניהול העיקרי שקבעו לנו נשיאנו אלברטו פרננדז ושר החוץ פליפה סולה. טרם  עלה בידנו  לארגן משימות סחר או לפרוס את הכלים הקלאסיים. ואולם, בעזרת כלים מרוחקים, עבודה משותפת עם השחקנים השונים, מנה טובה של יצירתיות ושעות עבודה רבות, אנו סוגרים שנה טובה מאוד בשגרירות ארגנטינה בישראל, מדינה אליה הגענו  לפני חצי שנה.

המדד הבולט ביותר מראה לנו שעד מרץ 2021 נפח היצוא של בשר כשר הוכפל לעומת שנת 2019. עד למועד זה הצפי הוא שנגיע לנפח של יותר מ- 50 אלף טון לפי שווי של 220 מיליון דולר, דבר ממקם את ישראל במקום השני אחרי סין ברכישת בשר ארגנטינאי.

המשימה המשותפת נוהלה יחד בתיאום  עם משרד החוץ, אנשי העסקים של המגזר, לשכת המסחר הארגנטינאית ושגרירות ישראל בארגנטינה. גורמים אלו היו המפתח לתיאום הפעולות השונות, דבר שאפשר השגת תוצאות אלה. בין היתר, ביצענו את סידורי הגעתם של מספר רבנים אשר נסעו לארגנטינה כדי לאשר את השחיטה בבתי קירור באזורים שונים במדינה זו. נוסף על כך מתן הדרכות בנושא הסמכת כשרות שכינסו משתתפים רבים.

במקביל נעשית עבודה לחיפוש הזדמנויות להרחיב את הביקוש וההיצע לייצוא למוצרים כגון  יינות, מיצים ובשר עופות.  השגרירות מקדמת את הסכם הסחר החופשי בין מרקוסור לישראל, הראשון מסוגו שנחתם על ידי הגוש המסחרי עם מדינה מחוץ לאמל»ט, בדגש מיוחד על הכללת מוצרים חדשים לטובת מגזרי המשק המבקשים לחזק את הבינלאומיות שלהם.

חילופי המדע, הטכנולוגיה והידע הם עוד אחד הצירים שהממשלה הלאומית הציבה למשימה הדיפלומטית שאנו מובילים בישראל דבר שאף קצר הישגים לא מכבר.

לבקשת השגרירות, לאחר חודשים של עבודה, חתמו שישה מחוזות (מנדוזה, סן חואן, קוריינטס, אנטרה ריוס, לה ריוחה וחוחוי) על הסכם לפיו רופאים ואנשי מקצוע אחרים מתחומים שונים ייגשו לתכנית הכשרה בנושא התפתחות הקנאביס הרפואי המוכתב על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים. חשוב לציין כי מחקרי אוניברסיטה זו מתבססים על עשרות שנים של מחקר דבר שהציב  את ישראל בקדמת העולם.

לשנה הבאה צפויים פקידים ומחוקקים ארגנטינאים להחליף חוויות עם חברי הסוכנות לקנאביס רפואי של משרד הבריאות הישראלי ועם מומחים ממכון וולקני, גוף הדומה ל-     INTA,  זאת במטרה ללמוד על התקדמות בפיתוח מוסדי ונורמטיבי ביחס לענף זה.

כמו כן, סדר היום של תחילת שנת 2021, השקת הקריאה למלגות בה, לפי הצעת השגרירות, נעשתה עבודה בחודשים האחרונים יחד עם מכון ויצמן, אגודת ידידי ויצמן בארגנטינה, משרד מדע וטכנולוגיה וConicet.  באופן זה, החוקרים הארגנטינאים יזכו לבצע  את הפוסט-דוקטורט שלהם במכון ויצמן, שהינו אחד ממוסדות המדע החשובים בעולם.

ניהול משאבי המים, תחום בו ישראל מצטיינת בקנה מידה עולמי, אף הוא חלק מסדר היום של השגרירות. לפני סוף השנה ייחתם הסכם מסגרת בין הסוכנות הלאומית לתברואת מים (Enohsa) לבין חברת מקורות – החברה הציבורית שעם פתרונות מתקדמים מנהלת משאב שבישראל דל – אליו יצטרפו מאוחר יותר עיריות שונות.

הישג יוצא מן הכלל הנוסף הוא חילופי הדברים שכבר מתקיימים בין הדסה, בית החולים הראשי בישראל לבין בית החולים הארגנטינאי Graham באמצעות הסכם ממונע של השגרירות. אנשי מקצוע ב Graham מקיימים קשרים הדוקים עם חבריהם להדסה על מנת להחליף חוויות בהתמחויות רפואיות שונות וגם בניהול. הידע שיופק שם יועבר ל -300 עובדי בריאות הציבור ברחבי המדינה.

בענייני ביטחון אנו מנהלים משא ומתן עם ממשלת ישראל : לפי בקשת משרד ההגנה הארגנטינאי, הסכם המודרניזציה ליחידות טנק בינוני ארגנטינאי (TAM), שנחתם בשנת 2015 והופסק, באמצעות משרדי הביטחון – הגנה של 2 המדינות  כבר יצרנו קשרים פוליטיים שאפשרו חילופי דברים מהותיים.  מאוחר יותר הוקמו צוותים טכניים והחודש התקיימה הפגישה הספציפית הראשונה לגילוי תחומי עניין משותפים.

במקביל לכל העבודה הכרוכה בפעולות אלה, כמובן שאנו מטפלים במשימות הקלאסיות של שגרירות. אנו מבקרים ברשויות של ארגונים וגופים ציבוריים ופרטיים, תומכים בהפצת מוצרים מתעשיית התרבות שלנו, חיזוק הקשרים עם חברי הקהילה הארגנטינאית. נוסף על כך, אנו משתפים פעולה עם התאחדות הכדורגל הארגנטינאית (AFA) בהפצת בתי ספר לכדורגל וירטואלי ופונים ללא הרף ליזמים משתי המדינות המעוניינים לבצע פרויקטים בתחומים שונים. במובן זה אנו עובדים עם חברי UIA Joven, מאיגוד התעשייה הארגנטינאי (UIA), על מנת לאתר עוד שיתוף פוטנציאלית.

הצלחנו להגדיל את התעבורה האווירית בין שתי המדינות, ליצור קשר עם הצדדים לצורך חידוש המשא ומתן להסכם למניעת מיסוי כפול ולקידום השקעות ישראליות בארגנטינה. הצלחה נוספת נתנה ביטוי בפירוט  הפרויקטים שתרמו חברי רשת המדענים הארגנטינאים בישראל בתחומים שונים, שמטרתם קידום שיתוף הפעולה בין אוניברסיטאות שתי המדינות. משימה  נוספת הינה  ביקורים בקיבוץ,  כדי ללמוד לעומק על מודל פיתוח זה ולגלות אסטרטגיות וכלים ליישום אפשרי בתוכניות התיעוש של אזורים כפריים בארגנטינה. כל אלו הם צעדים נוספים  שנמשיך בהם בשנה הבאה.

דיאלוג שוטף עם הקבינט הלאומי שלנו, עם פקידי הקבינט בישראל, עם מושלים וראשי ערים, ולמגעים קבועים עם אנשי עסקים, מדענים וגורמים שונים מכל התחומים בהם אנו מפתחים את הפעילות שלנו. מלכתחילה  נתנה  לשגרירות חותמת של מנהלת המשתלבת היטב עם רוחם הפרגמאטית של הישראלים והתוצאות של ששת החודשים הראשונים הללו הן חיוביות לקשר הדו צדדי.

תרגום: גסטון סיידמן

Descubre más desde Oriente Medio

Suscríbete ahora para seguir leyendo y obtener acceso al archivo completo.

Seguir leyendo